Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

Studentåret är i gång!

2023-09-21 / Ella Lagström

Det efterlängtade och händelserika studentåret har dragit i gång med fester, kryssning, mösspåtagning, bal och mycket mer. Men vad är det egentligen treorna står framför nu?

Det som redan har hänt för treorna är mössprovningen tillsammans med ABC-gruppen. Matilda Sjöberg som precis börjat trean, berättar att hon tycker att mössprovningen var väldigt stressig eftersom de var två klasser i ett litet rum. Men att det gav henne klarhet i hur hennes mössa skulle se ut och vilken storlek hon skulle ha.

Noa Carlsson från naturklassen, tycker till skillnad från Matilda att provningen var rolig och spännande. Enligt Noa var det bra strukturerat med tid och att ABC-gruppen var tydliga med att man bara fick komma under sina raster, inte under lektionstid. Vilket var något Matilda Sjöberg inte fått höra.

”Jag blev påmind om att studenten snart är här!”

Nästa event som vankas är den första studentfesten, 250-dagar till studenten! Den kommer att äga rum på nattklubben Cinema 29/9 där temat kommer vara 2005, året då de allra flesta av treorna föddes. En av de 10 medlemmarna i WGYs studentkommitté, Emma Villén i SA21B berättar hon om planerna för året.

”Vi vill ha en mer inkluderande kommitté som välkomnar alla linjer.”

Detta gör dem genom att ge varje linje en ”försäljningsansvarig” för att även yrkesförberedande linjer ska hänga med. Hon berättar även om deras höga ambitioner med upp emot 15 fester under året och att alla dessa ska ha maxade teman som alla studenter ska kunna ta del av.

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt