Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

Vad händer med det gamla gymnasiet?

2023-03-19 / Klara Johnsson

På väggarna i de slitna korridorerna i D-huset på Westerlundska sitter bilder på det nya gymnasiet. Eleverna som går i årskurs 2 kommer att vara de sista som tar studenten i den gamla skolan.
Slamsugarna är på plats på Westerlundska när det blivit hål eller stopp i rören i kulverterna.
Det regnar in genom taket titt som tätt och eleverna på WGY är vana att se hinkar utplacerade på golvet.

Samtidigt som det nya gymnasiet byggs, så glöms vi elever på gamla skolan bort. Elever födda 2005 kommer vara den sista årskullen som får ta studenten från den gamla skolan.

 Westerlundska gymnasiet byggdes under 60-och 70-talet och lokalerna är idag fortfarande i bruk. Att lokalerna är slitna är det inga frågor om. Bengt Jonsson, som idag är vaktmästare på gymnasiet, säger att det är problem med värme, ventilation och även avloppssystemet. Han säger även att det är många som klagar på lokalerna och de problem som finns.

Sophie Rossetta, som går i tvåan på gymnasiet tycker att man tydligt märker av problemen med värmen och ventilationen. Sophie berättar att hon ofta har ont i huvudet i slutet av dagen.

-          Eftersom det nya gymnasiet byggs så gör inte skolan något åt de problem som vi elever tar upp, säger Sophie.

Den gula/blåa delen av skolan kommer att rivas relativt snabbt efter att flytten till nya skolan är färdig, enligt kommunen. Så småningom så kommer även tegelbyggnaden att rivas. Men där har det varit lite diskussioner om den skulle kunna användas till något annat, eftersom bygget av den nya skolan har varit så kostsamt. Men även den delen kommer eventuellt rivas. Vad som kommer ske på området där skolan nu står är oklart, vad som kommer byggas där beror på vad staden och området då har för behov. Det är en fråga för politikerna och de tjänstemän som jobbar med planering av staden.

 

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt