Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Gävle, Gevaliensis:

En unik jubileumskonsert för esteterna!

2024-03-28 /

Gefle Teater var fullsatt när Vasaskolans estetiska program under onsdagskvällen höll sin jubileumskonsert.  

En sagolik resa genom filmens värld utlovades och levererades med bravur. Publiken hälsades välkommen av en mystisk trollkarl som gav en övertygande konferencierinsats, varpå konserten satte i gång och omedelbart hänförde hela teatern.  

Filmmusik varvas med livfullt skådespel och dans. Berättelsen är, om än något ytlig, passande i sammanhanget och alldeles lagom sprallig. Teaterbiten bärs helt klart upp av de starka skådespelarinsatserna.  

Kvällens stora eloge går däremot till musikeleverna, som skickligt och i spännande arrangemang framför flera musikstycken. I allt från livliga 80-talsfängor till tårdrypande ballader briljerar eleverna och såväl sången som instrumentspelet är fläckfritt. Spännande, något sällsynta inslag såsom kontrabas, fiol, tvärflöjt, trumpet och en stor kör förhöjer framträdandet ytterligare.  

Man kan inget annat än att le och ryckas med i tokeriet när estetprogrammens elever får lov att ta ut svängarna, precis som det ska vara. En sak är säker: Vasaandan lever och frodas hos det estetiska programmet!  

Läs artikeln på Gevaliensis    |    Till skoltidningen Gevaliensis