Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Gävle, Gevaliensis:

Tillbaka till Vasa

2019-05-27 / Karlen

Fem år efter studenten

Den 27e maj fick Humanisterna på kulturinrikningen i årskurs 3 ett besök av en tidigare elev från Vasaskolan. Hon heter Madeliene Hedin från Hofors, tog studenten år 2014.

Klockan är 9 på morgonen och då ställde jag frågan 

Hur kändes det att vara i Vasaskolan igen? 

- Allt ser exakt likadan ut, hade gärna velat läsa här på skolan de ämnena som jag tyckte om. Till exempel naturkunskap med Marcela och svenska med Anders Lindkvist. 

Vasaskolan har ett rikt föreningsliv. Har du någon av de skolföreningarna?

-  Ja, jag var med GGIF Idrottsföreningen som sekreterare.

Har du något roligt minne när du gick här på Vasaskolan?

-  Jag kommer när jag ställde för min tjejkompis som var sjuk när det var skolfoto.I årsboken jag var med på flera ställen som ingen lade märke till.

-  En annan rolig historia handlar som tjejtoaletten som vi brukade kalla ”Harry Potter toaletten” och där någon har skrivit med sin rött läppstift ”the chamber of secrets has been opened again”.

Visste du vad du skulle göra efter studenten?

-  Nej, utan jag började resan, sedan flyttade jag till USA, delstaten New Jersey. Jättehäftigt att känna till ny miljö. Jag bodde i en judisk familj och fick lära och fira nya traditioner, jag reste också till andra städer Chicago och Miami. Efter 2 år i USA kom jag tillbaka till Sverige.

Vad gjorde efter när du kom tillbaka?

-  Jag började jobba i Stockholm som IT konsult.

Vad gör du nuförtiden?

- Jag är tillbaka till Hofors och pluggar till Ekonom på Högskolan i Gävle, fortfarande vet inte vad jag ska fortsätta med.

 

Alltid trevligt att träffa tidigare Vasaiter som vill besöka oss elever och lärare. Vi önskar lycka till Madeliene Hedin både i studier och livet.

Läs artikeln på Gevaliensis    |    Till skoltidningen Gevaliensis