Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Äntligen

2022-06-01 / Buster Bidestam

Äntligen! Äntligen har jag gått ut grundskolan och lyckan sprider sig i kroppen bara av att få veta jag aldrig kommer komma hit igen.

För 10 år sedan var det jag som skulle börja skolan, det var jättespännande och man hade en förväntan på något roligt och jag hade rätt. Sexårs, lågstadiet och mellanstadiet var extremt roliga. Allt handlade om att lära känna varandra och leka runt, där har jag fått de flesta av mina vänner ifrån och vänner som jag fortfarande har kvar. Våran klass har varit stökig under åren men det är de roliga hyssen som gjort att skolan har blivit lite extra roligt. Hyssen var ett sätt att springa av sig på så att man kunde sätta sig ned tillbaka i klassrummet och koncentrera sig.

Det som inte var så roligt var det långa tråkiga lektionerna, det som gick som sämst var nog nationella proven för allt gick så dåligt för mig. Sista året för mig var det jobbigaste och tråkigaste just för allt plugg man var tvungen att göra.

Strandskolan har betytt en del för mig och jag har haft roligt. Det jag kommer sakna är alla kompisar jag inte längre kommer att träffa, alla stökiga lektioner och alla raster som vi spenderade i Jam Jam café. Men jag har varit redo att lämna allt det bakom mig och lämna strandskolan. Äntligen lämnar jag Strandskolan!

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren