Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Avslutningstal

2022-06-03 / Tyra Håkans

Nu står vi här, vi är de där niorna som ska lämna skolan för gott. Vi har gått här så länge och varje år fått höra “Ha en bra sommar, vi ses i höst” men nu blir det istället “Lycka till i framtiden, ha ett bra liv”. Vi kommer snart gå ut en sista gång från skolan. Kommer vi finnas kvar som ett minne, eller är det också sista gången man nämns? Kommer skolan, och allt vad det innebär, lämna spår kvar i oss?

Trots att jag gått på denna skola i tio år, ska jag vara ärlig med att säga att de flesta minnen jag har är från den här tiden, med denna klassen, de här tre åren. Det har varit dagar jag aldrig kommer glömma. Dagar man skrattat så mycket så tårarna runnit och magen gjorde ont.
Och dagar, där man trots allt tjat om att plugga i tid, hamnade med datorn i knät och stress pluggade inför provet som var dagen efter.

Högstadiet har varit en känslomässigt kurvig väg, med lärarbyten, kompisgrupper och hormoner som rusar var ingen vecka den andra lik. Däremot har vägen till Coop alltid varit spikrak. Man går av bara vana den 100 meter långa sträckan så fort man får chansen. Under dessa år har jag ofta hört “håll ut, det tar snart slut”, men det är inte förrän nu det slutar, nu behöver jag inte längre längta efter att gå ut nian, nu går livet vidare.

Strandskolan har trots allt under många år format oss alla, och det tror jag gynnar oss i vår fortsatta uppväxt och senare i livet, vilket jag är tacksam för. Tack för denna tiden både klassen, lärare och skolan.

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren