Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Avslutningstal

2021-06-08 / Viggo Svanberg

Rasterna Jag har gått här i tio år nu. Nu har jag kommit så långt så att jag kommer gå ut nian.
Jag kom inte ihåg så mycket från låg- och mellanstadiet men jag kommer ihåg rasterna.
I årskurs 3 så spelade vi kula på rasten vid skolgården genom att man ställde upp en kula och man skulle pricka den. Jag spelade med min storebror men han var äldre så han fick inte köra så mycket med oss.

På mellanstadiet var man tvungen att gå ut på rasterna, vi gick till träsket bakom skolan och lekte. Jag minns det som väldigt kul. Vi gick på isen på vintern och ibland kom man tillbaka till lektionen geggig. Ibland glömde vi bort tiden och kom för sent.

När jag tänker på hur min skoltid varit på Strandskolan så tycker jag att tiden gick långsamt när man började på skolan. Nu när man har blivit äldre så går skoldagarna mycket snabbare och även loven går snabbt.

Jag kommmer ihåg när man började högstadiet och man fick skåp. Det jag minns med skåp var att jag var så nöjd att ha skåp och jag tyckte det var coolt. Om jag ska välja ett ämne som har varit roligast så var det idrott eftersom man får röra på sig och göra olika aktiviteter. Det ämne som jag tycker att jag har fått kämpa mest med är spanska eftersom det är ett nytt språk som man behöver lära sig. Jag har haft det bra här på Strandskolan men nu är det dags för att börja något nytt på en annan skola. Jag vill tacka alla för mina år här på Strandskolan

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren