Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Björnvrål på fältet efter finalen

2023-05-12 / Jonatan Åhlund

Årets upplaga av Wild Kids är över. Finalen var både fartfylld och dramatisk, men till slut fick en lycklig björnstam lyfta pokalen mot himlen.

Lejonen gick segrande ur två av tre deltävlingar och ledde inför den stora finalen. Ledningen gav en viss fördel, men det fanns fortfarande goda möjligheter för alla fyra lag att ta hem slutsegern. Finalen bestod nämligen av en stafett på och kring aktivitetsfältet där flera olika förmågor testades.

Först ut var en löpningsgren. Lagen sprang runt en bana där de skulle växla mellan deltagarna på angivna platser, en gren som följdes upp av vattentransport. Med hjälp av en trasa och en kort löpning skulle vatten flyttas från en hink till en annan. Vid station tre och fyra var det dags för något helt annat – där testades lagen förmåga att samarbeta på helt andra sätt. De stationerna gick ut på att bygga ett stentorn som nådde de nitiska domarnas angivna höjd samt att hitta två specifika Kapla-stavar märkta med ”Wild Kids” i ett mindre hav av stavarna i fråga. Premissen var enkel, det snabbaste laget som var snabbast totalt tog hem titeln.

När alla lag vara klara återstod att räkna ihop vilka som vunnit i år. Tävlingsledningen kunde då meddela att den mycket jämna finalen i Wild Kids 2023 slutade på följande vis:

1. Björnarna

2. Pumorna och Lejonen

3. Tigrarna 

Avslutningsvis vill vi skicka en stor applåd till alla elever som deltagit och en lika stor applåd till de pedagogerna som planerat och utfört årets upplaga av Wild Kids!

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren