Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Dans till tidens melodi - VR-dans

2023-02-15 / Nova Lang Dahlstedt och Victoria Engström

Roboten Alex och Robin Jonsson

Strandskolan fick den 10 februari 2023 besök av Robin Jonssons danskompani med syfte att testa och eventuellt förbättra deras “VR-dans.” De som kom hit hette Emelie, Nea och, så klart Robin själv, de arbetar med koreografi och ljud och den här VR-dansen är deras senaste projekt. Besöket möjliggjordes genom Kulturrådets statsbidrag "Skapande skola".

Tanken med VR-dansen är att den ska visas upp som en föreställning vecka 45 i Årsta.

Som åskådare för projektet ska man själv också ha på sig ett VR-headset som låter en se på dansarna. De har än så länga varit på fem olika skolor för att testa deras projekt och samla in kritik och nya idéer.

Själva dansen utfördes under testet i VR och eleverna i nian fick i uppgift att kopiera vad Nea (hon som vägledde de i VR) gjorde, ungefär som leken “följa John.” När de väl var i VR skulle de lyssna på allt som Nea sa och hon visade de vad som gick att göra och roliga saker i VR. 

Efteråt fick, som sagt, niorna ge en del feedback om vad de tänkte om projektet. De fick skrev ner deras feedback på ett papper. De flesta skrev att det var roligt eller intressant, många elever skrev något i stil med: “Roligt att testa något nytt,” eller “Intressant att prova.” Det fanns dock också en del kritik med i niornas feedback. Det var några som skrev saker som: “dålig grafik,” eller “blev illamående/yr” eller “förvirrande.” Det var dock övergripande positiv feedback.

Det var en intressant upplevelse att titta på VR-dansen och vi tackar Emelie, Nea och Robin för deras arbete och ser fram emot att eventuellt få se resultatet.

 

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren