Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Den årliga innebandymatchen

2019-12-16 / Erica Gössner

En övertyganade seger blev det till sist. För elever.

Nu har den årliga innebandymatchen spelats mellan 9.orna och lärarna. Efter många års vinst från lärarnas håll höll dem flesta i publiken på lärarna och var säkra på en vinst till. Matchen var väldigt jämn under spelets gång, men frågan är, vilka var det som vann egentligen. Var det lärarna eller 9.orna?

Denna match var den mest intensiva som skolan har spelat på flera år. Både lärarna och 9:orna höll en hög nivå och det gjorde att matchen blev jämn.. Under den första perioden var det ett av lagen som drog iväg väldigt ordentlig. Det var 9.orna som låg över lärarna med 3-0. Publiken som trodde att lärarna skulle leda under hela spelets gång var helt chockade. Ännu var matchen inte slut och det fanns lång tid för lärarna att vända spelet. Även om det skilde 3 poäng fanns det lång tid kvar. 

Inför andra perioden hejade publiken ganska hysteriskt för att kunna få igång lärarna. Det fanns fortfarande en del som hejade på 9:orna men majoriteten hejade på lärarna. 

Andra perioden gjorde lärarna två mål och avslutade den med 3-2. Publiken hade nu mycket förhoppningar var som komma skall och det var bara lite att ta igen. Om det fortsätter så här finns det en stor chans att lärarna vinner skrek och sa publiken. 

Under tredje perioden ville lärarna ta igen poängen och 9.orna ville hålla siffran. Det gjorde att det skedde många närkamper. Alla vill ju ha bollen. Det gjorde att båda lagen kämpade mera och fick in mål men 9:orna låg fortfarande över med 6-3. I detta läge är det vanligt att som lag tänka att man redan har vunnit och behöver inte kämpa mer, vilket kan leda till vinst för det andra laget, men dem höll kvar siffran och fick till och med in ett till mål. Matchen avslutades och det blev 7-3 till 9.orna. 

Det är första gången på 4 år som 9.orna slår lärarna. Det var verkligen en överlägsen och välförtjänt seger. Publiken som hejade på lärarna blev ändå väldigt glada för att 9.orna lyckades vinna över lärarna med en sådan siffra. Sanningen är att 9.orna inte har fått öva i skolan inför matchen men vinner ändå med dem siffrorna. 9.orna blev såklart glada över vad som skedde. Det är stort att vara dem första på fyra år att vinna innebandymatchen över lärarna. 

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren