Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Einárs bortgång

2021-10-22 / Adam Norgren

Nils “Einár” Grönberg 2002 - 2021.
I går kväll vid 23-tiden blev polisen larmad till en skottlossning i Hammarby sjöstad. 
Polisen bekräftade sedan vid 00:45 att mannen var avliden och att det var den svenska rapparen Einár, eller Nils Grönberg som han egentligen heter.

Einár var en svensk rappare som skrev många låtar som ofta handlade om hans stökiga bakgrund men också om livet i förorten. Några av hans största låtar är bland annat, Katten i Trakten, Nu Vi Skiner och Tesla. Einár fick 2 Grammis för sina två album Första klass och NUMMER 1.

Han hade en hyfsad uppväxt med upp och nedgångar.
En gång blev han inlagd på ett behandlingshem för stökiga barn, där mötte han även rapparen RS1Elvis som var en väldigt bra vän med Einár tills han tyvärr gick bort. 

Många personer har kommit ut och gett kärlek till Einárs nära och kära, ex Viktor Leksell som gjorde ett långt inlägg om Einár och nämnde att han “ville bort” från kriminaliteten eftersom att han var oroad. Einár blev kidnappad av ett gäng rappare som nyligen blev dömda till många års fängelse för bland annat, människorov och misshandel.

Efter detta insåg då Einár att han kunde stanna och fortsätta göra låtar vilket skulle leda till hans död eller lämna kriminaliteten. Han hann tyvärr inte göra ett beslut eftersom att han blev ihjälskjuten i en lägenhetsport. Enligt vittnen och kameraövervakning sex skott avfyrades och polisen jämförde det till en rent ut av “avrättning”. Einár blev skjuten flera gånger i bröstet och i huvudet och avled på plats. Polisen nämnde att det var fler än en gärningsman och polisen utreder just nu fallet.

Nils “Einár” Grönberg blev bara 19 år gammal.

EINÁR - NU VI SKINER (officiell musikvideo).

Källor: Aftonbladet, Nyhetsmorgon, Wikipedia och Nyheter24

 

 

 

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren