Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Full fart på fritids

2021-10-08 / Jonatan Åhlund

Det växer så det knakar. En sanning med viss modifikation.

Veckan på fritids är över och det har i vanlig ordning varit mycket på gång. Hos tvåorna, på avdelningen Ankaret, har en del nya aktiviteter dykt upp.

”Hela Ankaret bakar”, origami i ateljén, fritidsgympa och ”Det växer så det knakar” är fyra av huvudaktiviteterna som varit igång. Eleverna har delats in i fyra grupper och grupperna deltar i en av aktiviteterna per vecka, och först ut var bakningsgänget. Bagarnas skapelser hade vissa krav på sig, de skulle till exempel innehålla en geometrisk figur.
Arbetet inleddes med att enas om vad som skulle ”bakas” och avslutades givetvis med ”provsmakning”. I ateljén fick nästa grupp utmana sin kreativitet. Gruppen tog sig an origamins värld och gjorde bokmärken. 

På fritidsgympan stod bollsporter i fokus. Hela gänget fick prova fotbollsövningar och innebandy, såväl för den rutinerade spelaren som för nybörjaren. Strandaren har fått tydliga indikationer om att det var full fart och gott engagemang hos både vuxna och barn.

”Det växer så det knakar” fokuserar på något mindre fartfyllt än fotboll och innebandy. Här handlar det om att lära sig mer om växter, plantering och hur det hela utvecklas över tid. Den första gruppen har planterat palettblad som nu ska få solljus, vatten och kärlek – och vi väntar med spänning på att se om det kommer att växa så det knakar hej vilt eller ej.  

Kämpa.

Kom igen. Ta i så det knakar.

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren