Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Ha ett bra liv!

2022-05-31 / Therese Jansson

Nu står jag här, i slutet av nian och dagarna börjar lida mot sitt slut. Dessa tio år på Strandskolan har varit några av det jobbigaste men ändå det roligaste som hänt.

Jag kommer inte ihåg så mycket från när jag skulle börja i 6:års förutom att jag var en blyg tjej som knappt vågade prata med någon och att jag vinkade till en tjej som hette Maria-Dolores, hon hade brunt långt hår och bruna ögon. Hon och jag kollade på varandra och började vinka till varandra och sedan började vi skratta. Vi lekte sedan med Barbies och sedan kommer jag inte ihåg något mer av den dagen. Jag minns mellanstadiet som en bra tid. Jag hade många vänner att vara med och vi var ute och lekte hela dagarna. Allt var så okomplicerat och man slapp stress,jobbiga inlämningar/prov. Ett starkt minne som jag har med klass 6a var när vi var ute och paddla några dagar innan skolavslutningen. Jag kommer ihåg att jag paddlade med Junia.
Vi stannade vid en brygga där man fick bada,sola och äta sin matsäck. Vi hade med oss en högtalare och satte på hög musik och sjöng med till alla låtar som sattes på. Efter några timmar paddlade vi tillbaka till Alby.

När det var dags att börja högstadiet. Alla klasser hade blandas och jag hamna i klass 7B.
Dom som jag var kompisar med från 6:an hade börjat i 7C så jag hade en tanke om att byta till C klassen. Som tur var gjorde jag inte det eftersom jag fick lära känna många vänner.

Sommaren gick och skulle börja 8:an. Man har hört av folk att 8:an skulle varit det värsta som hänt. Jag håller inte alls med om det, 8an var stressig och så absolut men inte så jobbig som jag trodde först. Vi hade mestadels distans vilket var skönt eftersom att jag koncentrerade mig mycket bättre. Även fast jag ibland kunde sova under lektionerna.

Nu är vi i nian och det är på riktigt ett av det jobbigaste åren som hänt mig under åren jag gått här på Strandskolan. Nu mot slutet har vi haft nationella prov varje vecka fram tills skolavslutningen och så har vi massor inlämningar. Under dessa veckor har jag varit så stressad. Till sist vill jag tacka alla vänner jag fått under dessa år, tack till alla lärare som hjälpt mig under dessa år och för alla minnen jag fått. Tack för mig och ha ett bra liv.

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren