Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Hemmail och en riktig polare

2020-06-05 / Kian Wilcox

Vad är egentligen ett hemmail, ja när jag tänker på ett hemmail tänker jag på ett par trötta lärare som skriver ett långt överdrivet mail på ett sätt som får mig att se ut som en idiot. När jag tänker på ett hemmail tänker jag på långa texter där lärare tror att dom hjälper eleven genom att informera föräldrar.

Har man en engelsk farsa och en “control freak” som morsa så är detta inte ett sätt att hjälpa någon som mig. Detta leder bara till massvis med skäll pga av att en lärare jag gjort arg sammanfattar en överdriven historia om deras syn på vad som händer. Ni kanske tänker men shit om man får hem mail och massa skäll från upprörda föräldrar så borde man ju skärpa till sig, Men inte i mitt fall. Jag hatar och då menar jag verkligen hatar, att bli tillsagd vad jag får och inte får göra. Så vad händer när man får utskällning efter utskällning?

Jo, i mitt fall så tappade jag till slut mer och mer intresse och motivation att lära mig saker i skolan. Jag såg på skolan som en “fritidsgård” där jag ibland lärde mig något. Detta är ju syn som jag önskar jag inte haft, hade jag haft en tidsmaskin hade jag åkt tillbaka till när jag började på denna fritidsgård och tagit mig själv åt sidan för att försöka få mig själv att förstå hur viktig skolan egentligen är och vad hem mail kan leda till. 

Men vad var det egentligen som gjorde att jag fick dom här hem mailen? Låt mig förklara. 

När jag började här kände jag att jag hittat rätt, Jag landade i samma kompisgrupp som jag har idag och blev snabbt den störiga “clownen” som alltid skulle vara rolig. En roll jag alltid haft, Inget jag själv valt kan man säga. Det blev bara så, Ganska snabbt så hamnade jag och mina kompisar i problem och fick sitta hos rektorn. Jag var inte förvånad, Bråk med äldre elever, Saker som förstördes, Olämpliga kommentarer, Helt enkelt det vardagliga för en kaxig skitunge. Jag blev fort bättre kompis med just en kille som ni säkert alla vet vem det är.
Jakob fucking Bäckström, En idiot helt enkelt som alltid drog in mig i massa onödigt skit. 
Jag drog också in honom i en massa dumheter men sjuttio procent av tiden var det Jakob som planterade fröet i våra dumma idèer. 

Jag och min nya “bästa” kompis hade en obrytbar relation, det spelade ingen roll hur många samtal med rektorn eller hemail från lärare eller utskällningar eller försök att få oss att byta klass, inget kunde separera mig och min kompis. Man vet att man har hittat en riktig kompis när man kan slåss med knytna nävar och på riktigt göra illa varandra bara för att två dagar senare glömma det hela och sedan sitta och driva med en lärare som försöker få oss att komma överens som om vi var två länder som skulle starta krig. Inte en chans att ett litet bråk skulle kunna sära på oss två. Vi var ostoppbara. 

Så vad har jag lärt mig från dessa tre år på Strandskolan? Jo jag har lärt mig att att både Pålsson tillsammans Åhlund har fantastisk humor, Att Elin inte alltid varit snälla lilla ängeln som hon framstår som. Wiklunds lektioner har lärt mig att vänta oerhört länge på hjälp, Mats som har lärt mig södra grannlandets språk och NO Jonas som försökt lära mig att inte lämna allt till sista sekunden. För varje år som gått på denna skola så har jag också märkt att för varje år som går så blir Åhlund rödare och rödare, tolka det hur ni vill. Hursomhaver så vill jag framförallt annat tacka er från botten av mitt hjärta för det tålamod ni haft för mig. Ni har visat allihop att ni verkligen bryr er om mig, Tack för tre goda år niornas arbetslag nu är det dags för mig att logga ut! Mvh Favorit-Eleven.

 

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren