Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Jag minns dig och jag vill tacka dig

2022-05-31 / Maria-Dolores Roldan Strindvall

Jag minns än idag första gången jag gick in i den här skolan, jag minns alla gånger i lågstadiet hela klassen lekte burken eller spelade kula, då vi bara var barn och inte brydde oss om något annat än att ha kul och leva i stunden. 

Jag minns alla fredagar i lågstadiet när vi hade “fredags timmen”, med roliga aktiviteter sista timmen på skoldagen innan man fick gå hem klass gosedjuret Leo och skriva om helgen i “Leos dagbok”. Jag minns första dagen i mellanstadiet då man trodde att man var så stor, men vi var egentligen bara en massa 10-åringar med för mycket hybris som gjorde musicalys varje rast, men vi var inte lika obrydda längre, vi började bry oss mer om vad andra tyckte om oss, och det var då vi började ändra på oss. Jag minns alla gånger i högstadiet då vi insåg…vi är inte små längre, vi håller på att växa upp och…det är snart slut, den här långa bergochdalbana fylld med glädje, lycka och sorg, är snart slut.
Skolan är till för att lära sig och ta med sig när man lämnar, både om kunskap och annat, men skolan är också till för att hitta sig själv, lära sig av sina misstag och lära sig av andra. Strandskolan har lärt mig mycket, om mig själv och om andra, Strandskolan har lärt mig om glädje, sorg och vänskapsrelationer. Jag minns alla glada stunder fyllda av skratt i korridoren med mina vänner, jag minns alla gånger det gick extra bra på just det där provet, jag minns alla gånger jag varit så stressad över skolan att jag gråtit så mycket tills jag inte kunde andas, och jag glömmer aldrig alla gånger jag mått så dåligt över alla bråk med mina vänner.

Men som sagt, skolan är till för att lära sig, och i mitt fall lärde jag mig att vänskap kan ha sina toppar och dalar, men inte gav vi upp för det, jag är tacksam att vi inte gav upp vår vänskap och att vi istället lät våra sår läka genom tiden, för att kunna hitta varandra igen, hela. Det har gjort oss till dem vi är idag, vi har lärt oss från sorg, glädje och vänskapsrelationer.

Så jag vill tacka dig som gav en enkel komplimang den dagen som inte var den bästa, jag vill tacka dig som hjälpte mig med skolan då jag ville ge upp, jag vill tacka alla vänner och lärare som aldrig gav upp hoppet om mig, för det gjorde mig starkare. Jag vill tacka dig Strandskolan, tack för att du utsatte mig för alla möjliga upplevelser och känslor under alla dessa tio år, tack för du har gett mig så många fina minnen och jag glömmer inte ett ända av dem, du har också gett mig så mycket lärdomar om mig själv och om andra, du har bildat mig, du har gett mig rötter och vingar och nu är det dags för mig att flyga vidare i livet, även om det inte höll för evigt mellan oss betyder det inte att den tiden vi hade var mindre viktig, så tack, tack strandskolan för denna fina tiden tillsammans.

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren