Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Jonna och Åke mönstrar av

2023-08-28 / Victoria Engström och Nova Lang Dahlstedt

Åke och Jonna är nöjda med dagens brödbak.

Kökets Jonna och Åke har varit med oss på Strandskolan i ungefär tio år. Vi fick nyss reda på att de ska sluta för att ta ett nytt steg i livet. Vi på Strandaren bestämde oss för att besöka köket och ta reda på mer om vad det hela handlar om.

Åke och Jonna berättar att arbetet i köket är väldigt tungt för kroppen och att det är svårt att fortsätta så hela livet. Därför ska de utbilda sig till arbetsledare för att istället vägleda andra med yngre och starkare kroppar. Samtidigt ska de också flytta till Spanien eftersom att det har varit en stor dröm för de i många år och det finns släkt där. 

Det var att stort beslut som kunde komma just nu för att tiden kändes rätt och alla barnen redan var vuxna. De har egentligen inte officiellt slutat på skolan, utan har bara tagit tjänstledigt.
De kanske kommer tillbaka någon gång i framtiden med det är osäkert om och i så fall när. 


Utöver det så har vi också fått reda på lite grann om den nya kocken som kommer att ta över efter Åke och Jonna. Vi kommer att få Tyresö skolas gamla kock Rainer som ursprungligen kommer från Tyskland.

Vi tackar Åke och Jonna för den tid som de jobbat här och tack för den goda maten. Samtidigt välkomnar vi Rainer och ser fram emot den "nya", förhoppningsvis likaså goda mat som kommer att serveras framöver.

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren