Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Kärt och lärorikt återseende

2022-11-24 / Nova Lang Dahlstedt, Linn Rynder och Victoria Engström

Lovisa håller föredrag för elever i årskurs 9 på Strandskolan i Tyresö.

FN är en viktig organisation som påverkar hela världen. Årskurs 9 fick besök av två personer som jobbar med FN och de höll en föreläsning för att utbilda elever om hur FN fungerar,  vad det är och varför det är viktigt. Vi bestämde oss för att intervjua en av dem som också har gått på Strandskolan tidigare. Hon heter Lovisa Lennfalk och är 23 år gammal.

Lovisa berättar att hon studerar mänskliga rättigheter och valde att jobba som volontär på FN som hennes praktiska utbildning. Hon har jobbat på Rädda barnen då hon har hjälpt flyktingar, kvinnor och barn.

Lovisa gick som sagt på Strandskolan tidigare och hon gick här från årskurs 6-9. Hon gick tidigare på Breviksskolan men bytte sedan till Strand. Under hennes tid på Strandskolan jobbade hon med skoltidningen och skrev flera fina artiklar. Sök gärna på Lennfalki Strandarens sökfunktion.

Innan Lovisa började jobba på FN kände hon en del hopplöshet eftersom hon tyckte inte att FN gjorde någonting, men nu när hon har jobbat där ett tag så förstår hon nu hur FN jobbar och varför de är viktiga i världen. 

Lovisa Lenfalk sa att hon gärna ville bli författare och jobba med mänskliga rättigheter när hon blir äldre. När hon var lika gammal som vi hade hon dock ingen aning om vad hon ville bli. Hon har skrivit i nästan hela sitt liv och hon gillar att skriva romaner, och om historiska händelser.

 

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren