Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Löpa och lyfta, klura och pyssla

2021-11-22 / Jonatan Åhlund

Ordning och reda ska det vara när det ska tävlas.

Fyra lag – Björnar, Pumor, Lejon och Tigrar – är mitt uppe i en intensiv period på Strandskolans fritids. De gör nämligen upp i ”Wild Kids” just nu, och det där är en spännande kamp.

Utmaningarna är av varierande karaktär, med allt från kondition och styrka till saker av mer kreativt och klurig karaktär. Det har till exempel handlat om löpning, där eleverna genererade en poäng per sprunget varv till sitt lag, att skriva lagsånger och göra flaggor, men även att kasta prick i sandlådan. En av fritidshemmets pedagoger provade treornas ”hålla uppe sandhinkarna så länge som möjligt”, och vittnade efteråt om att det inte var helt lätt.

Två av fyra veckor återstår alltså, så det är många poäng kvar att kämpa om. För årskurs 2:s Björnar, Pumor, Lejon och Tigrar väntar till exempel vindskyddsbygge under den här veckan, och under den sista veckan är det dags för den stora finalen och då kan mycket förändras. Under de tre första veckorna kämpar nämligen lagen årskursvis, men till avslutningen slås till exempel alla Björnars poäng ihop. Strandaren har i skrivande stund inte fått tag på den exakta poängställningen, men vi återkommer givetvis med en uppdatering. 

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren