Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Min tid på Strandskolan

2022-06-01 / Zebastian Ålund

Strandskolan, jag har en sak jag måste berätta. Jag har gått här så länge jag kan minnas, hela 10 år av mitt liv har jag gått här med dig. Under de 10 åren har jag samlat på mig massor av fantastiska minnen som jag aldrig kommer att glömma. Jag har funderat på att lämna dig flera gånger men det finns alltid någonting som drar mig tillbaka till dig. Men nu är det snart dags att jag lämnar dig för gott och det finns inget du kan göra för att hålla mig tillbaka.

Det första minnet jag fick med dig var redan första dagen i sexårs, jag var en liten rädd pojke som var så orolig för att träffa dig. Men du tog emot mig och fick mig att känna mig välkommen och trygg redan vid första dagen. Du lärde mig hur man räknar, skriver och stavar vilket jag till en början hatade, men är så tacksam till att du gjorde idag.

Du har gett mig så många minnen under alla dessa år, som när jag för första gången kastade kula, när jag ramlade och skrapade upp benet eller den gången någon spillde soppa på hela mina kläder i matsalen. Många av dessa minnen gjorde ont då i stunden, men de ger mig glädje nu när jag tänker tillbaka på dem och kommer att ge mig i resten av mitt liv. Strandskolan, jag vill aldrig glömma den tid jag spenderat med dig, även fast det inte alltid varit lekar, skratt och skoj.

Du har lärt mig så mycket saker och förberett mig sedan första dagen till att möta din storebror, gymnasiet. Jag hoppas att han kommer att ta emot mig lika bra som du gjorde, lära mig nya saker precis som du och ge mig massor av fantastiska minnen. Jag har längtat sedan första dagen vi börjat få uppgifter att sluta skolan och gå vidare med livet, men nu när det snart är dags så vill jag inte sluta.

Jag vill vara kvar här med dig. Men nu är det dags för mig att lämna dig efter 10 år av skratt, tårar och oro, och det finns inget jag kan göra för att hålla mig tillbaka.

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren