Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Mina minnen från Strandskolan

2022-06-02 / Sverker Bergner

Jag kommer ihåg en gång när jag gick på lågstadiet, jag stod i ändan på min avdelning där det var en glasdörr och på andra sidan gick det en grupp äldre barn. Jag tänkte att de var väldigt gamla och att det var en evighet tills jag var lika gammal som de. Men för varje år som gick kom jag lite närmare de där på andra sidan dörren. 

Jag kommer ihåg när man fick gå med tobbe till skolis i lågstadiet, och man hoppades att ens legobygge skulle vara kvar. jag kommer ihåg när man äntligen fick gå ut på rast på förmiddagen i mellanstadiet.

Jag kommer ihåg i högstadiet när man hade en lång dag och sista lektionen var inställd. Nu när jag är äldst i skolan så kanske det är någon som står där på andra sidan och kollar på mig som jag gjorde för så många år sedan. De kanske längtar efter att bli äldre, och det går fortare än vad man tror och kanske fortare än vad man vill också.

Efter varje sommar har jag kommit tillbaka till skolan har jag varit lite närmare toppen men efter denna sommar kommer jag vara yngst igen.Det var ungefär som när jag började i förskoleklass igen, fast det är annorlunda nu jag har mer erfarenhet, mer kunskap och mer självsäkerhet.

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren