Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Ny på skolan - Mikael Nyström

2022-10-19 / Nova Lang Dahlstedt

Mikael.

Vi som jobbar med Strandaren har gjort till vana att intervjua ny personal på skolan. Det är för att vår läsekrets ska få lära känna personerna lite mer. Vi hinner inte intervjua all ny personal men några brukar vi ställa några frågor till. Det är mycket möjligt att det dyker upp ytterligare en och annan intervju framöver så håll utkik.

Vad heter du? Jag heter Mikael Nyström

Var bodde du som liten? Jag bodde i en Gullspång, en byhåla eller en liten by i Västergötland med ungefär femtusen personer som bodde där.

Trivs du bra här? Ja.

Hur var din första dag på Strandskolan? Jag började ju jobba här 8 augusti. Det var väldigt förvirrande på första dagen men alla var snälla och trevliga. Det var mycket kul men lite jobbigt att lära sig namn.

Hur länge har du jobbat som lärare? Jag har jobbat som lärare sedan år 2000 men jag började jobba som biträdande rektor år 2009.

Hur tänker du kring att jobba på fler än en skola i din karriär? Det känns bra att byta ibland, man får se vad som funkar och ta med sig det till ett nytt ställe och ändra på det som inte fungerar.

Vilka ämnen undervisar du i? Jag är numera biträdande rektor med jag har undervisat i SO, som jag är behörig i, samt matte, NO och svenska.

Vad är du eller har du varit rädd för? Jag är väldigt rädd för höjder och små platser, När någonting blir för extremt kan det också bli läskigt, vad det än är.

Har du några ungdomskompisar kvar sen du var liten? Ja, jag har flyttat en bit dock. Vi var barndomskamrater sedan vi var ett år och vi är fortfarande kompisar. Jag har flyttat mycket för att plugga men även för annat och därför har jag tappat många kompisar men också fått gott om nya. Jag pluggade till exempel i Linköping och Uddevalla.

Har du gått på någon sport på senaste tiden? Just nu orienterar jag med OK Ravinen. Jag har också spelat bandy i junior elitlag, samt innebandy i division 2. Jag har också kört fotboll och badminton lite grann.

Vad brukar du göra på fritiden? Jag har en hund som jag tar hand om och jag har två barn.
En kille i 7:an och en kille i 9:an

Har du någon favoritfilm, serie eller bok? Jag lyssnar mycket på böcker och det brukar ofta vara ungdomsböcker. En bra författare som jag har lyssnat på har varit John Flanagan med Broderband. Jag gillar serien men jag läser den istället för att titta på den. Jag har läst en bok som heter Soldier och jag kollar konstant efter ungdomsböcker till mina barn.

Har du någon favoritartist eller band? Egentligen lyssnar jag inte så mycket på musik alls.
Jag lyssnar kanske lite på YouTube.

Vad är det roligaste med att jobba som lärare? Det är kul att undervisa när elever är intresserade, de yngre barnen gillar att skämta och barn är så roliga att vara runt omkring.
Med småbarn brukar det vara typ 90% kul och 10% konflikt.

Har du något husdjur? Jag har en hund, det är en labrador, han är svart och heter Nelson.
Han är världens snällaste hund och ett levande kramdjur.

Vilket är ditt favoritdjur? Jag gillar verkligen hundar.

Beskriv dig själv med tre ord. Jag skulle säga att jag är snäll, glad och en sport-tok.

Om du fick önska dig tre saker i livet vad skulle det vara? Jag skulle vilja ha fred på jorden. Jag vet inte riktigt dock, jag har det mesta så jag har inget specifikt.

Vad ville du bli när du var liten? När jag var liten tyckte jag att poliser och brandmän verkade väldigt coolt så det var vad jag ville bli.

Vad jobbade du med innan du började på Strandskolan? Jag jobbade på Ekliden i Nacka, det är en av Sveriges största skolor och den var 13 parallellig med cirka 950 elever.

Vem var du i skolan? Jag var en pratkvarn men också snäll.

Tre snabba. 

Godis eller chips? Godis!

Vinter eller sommar? Jag vet inte, jag gillar båda.

Stockholm eller stället där du växte upp? Stockholm.

Vi som jobbar med Strandaren tackar Mikael för intervjun och hoppas att han ska trivas här på Strandskolan.

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren