Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Nyheter från musikvärlden

2021-10-19 / Adam Norgren och Tage Erixon

Musikreportrarna Adam och Tages andra artikel för läsåret handlar om sådant som förmodligen inte alla känner till bara för att man råkar gilla musik. Det är så reportrarna jobbar.
De låter Strandarens läsare få ta del av sådant som dagspressen inte alltid uppmärksammar.

 

 

Apple music kan komma till OSS PS5

Det har snart gått ett år sedan den mycket väntade PS5:an kom ut. Tidigare har spelkonsolen haft Spotify och andra musiktjänster som också finns på bland annat Xbox.
Nyligen har det kommit ut att Apple Music möjligen kommer till PS5:an. Det upplystes först av användare på Reddit som hade märkt att Apple Music var ett alternativ bland musiktjänsterna på konsolen. Man kunde tyvärr inte öppna den utan man fick bara ett meddelande som sade,
“Denna funktion är bara tillgänglig på PS4”.
Meddelandet verkar bara vara ett automatsvar som konsolen säger när något inte är aktiverat än, eftersom att Apple Music inte finns på PS4.

I framtiden får vi hoppas på det bästa och det är redan många personer som är peppade för en ny uppdatering som släpper Apple Music.

Judas Priest gitarrist Richie Faulkner dog nästan på scen

Metal-jättarna Judas Priest har nyligen börjat turnera efter pandemin. De hade en stor utsåld spelning på Louder Than Life festivalen. Under låten Painkiller vilket är en av deras största låtar bland annat Breaking the Law, så fick deras lead gitarrist Richie Faulkner en aortenaneurysma vilket innebär att den största aortan till hjärtat sprack. Richies bröstkorg fylldes med blod inifrån men han fortsatte att spela det nästan två minuter långa solot utan att missa en enda ton. Efter låten behövde Richie bli förd till sjukhuset som låg cirka sex km bort från spelningen. Där undergick han en tio och en halv timme öppen hjärtoperation.
Richie överlevde det hela mirakulöst eftersom att det bara är cirka 20 procent som överlever en aortenaneurysma.

Han är tacksam för att vara vid liv och han funderade på det kunde ha slutat eftersom de inte hade en full konsert eftersom att Metallica skulle spelat efter dem.  
“Tänk om det skulle ha varit en full spelning, skulle jag bara ha fortsatt spela tills jag föll ihop?”, sa Richie till reportrar. Det var också tur att sjukhuset låg så nära festivalen vilket också var väldigt bedömande ifall han skulle överleva eller inte.

Vince Neil trillade av scen och bröt sina revben

Före detta frontman Vince Neil från Mötley Crüe ligger på sjukhus efter ha skadat sig under en spelning. I fredags i Tennessee hade Vince Neil en spelning med sitt nya soloprojekts band efter ha splittrats från Mötley Crüe.
Under låten “Don’t go away (Just go away)” så försökte Vince komma närmare publiken då han räknade fel när scenen slutade och han trillade av scenen ner på golvet. Enligt Vince trodde han att hans revben var brutna och konserten blev avslutad för att Vince behövde bli tagen med ambulans till ett sjukhus i närheten. Vince fick flera revben brutna men han kommer mest troligen att klara sig utan bestående skador.

Källor: global.techradar.com, feber.se, guitarworld.com, LoudWire, CNN och Rolling Stone Magazine.

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren