Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Nytt publikrekord på damfotboll

2021-10-15 / Gabriella Palmqvist

Den 10 oktober 2021 slog damerna rekord i publik. Det förra publikrekordet var cirka 9 000 och den här gången var det 18 537 personer som var där och kollade på matchen.

Matchen spelades mellan Hammarby och AIK och matchen slutade 4-1 till Hammarby. Matchen spelades på Hammarbys hemmaplan så majoriteten av alla som var där hejade på Hammarby.

När jag kom till arenan såg jag redan innan att det var mycket folk där, det var människor överallt. Stämningen var på topp men inte aggressiv, det var en glad stämning. 

En sån stämning man vill ha innan man ska kolla på match. Alla som var där var taggade på att få se damerna spela.
Det såldes Hammarby och AIK halsdukar och flaggor på flera ställen. 

När jag väl satt och skulle börja kolla på matchen så var jag taggad. Sen började hejarklacken ropa. Det var bengaler i början av matchen och sång genom hela. Massor av hejaklacksramsor. Hammarbyklacken var överlägsen i volym eftersom att de var flest. Klacken var inte tyst en enda gång och stämningen var på topp genom hela matchen.

Det var en spännande match, många mål och en bra stämning. 

Efter matchen var det också bra stämning vilket var skönt. Inget bråk och inget slagsmål. Alla var på gott humör och det kändes som att synen på dammatcher har ändrats. Det får man hoppas efter den här matchen där damerna kunde bevisa att de kan vara lika bra och underhållande som herrarna.

Det var en bra match med en fantastisk stämning och mycket publik. Det var ett stort publikrekord och förhoppningsvis en nystart för damfotboll.

 

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren