Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Rastrapporten vecka 37

2023-09-14 / Jonatan Åhlund

Strandskolans skolgårdslärare, Kevin.

En gång i veckan tar Strandaren tempen på hur livet på rasten är. Här följer därför fem snabba frågor med vår skolgårdslärare Kevin.

Hur har veckans raster varit? Märker du någon skillnad jämfört med tidigare år?

Rasterna har varit bra överlag. Mycket rörelse, det har det kanske alltid varit på lågstadiet, men jag tycker att vi når fler på mellanstadiet och även en del på högstadiet nu.
En skillnad är att det alltid finns aktiviteter framme, det kan vara något så enkelt som en darttavla, och det underlättar för de elever som kan ha svårt att veta vad de ska göra på rasten.

Är alla årskurser ute och rör på sig?

På låg- och mellanstadiet, ja. På högstadiet är det lite mer blandat, men Poängjakten lockar rätt många och det är ganska många som kommer och lånar fotbollar och basketbollar.

Vad har varit mest populärt?

Den här veckan har Ninjaline (en klätterbana mellan två träd, reds anm) varit väldigt populär bland alla elever. Eleverna på mellan- och högstadiet har också varit fokuserade på sin poängjakt.

Hur går det i poängjakten för mellan och hög?

Det går över förväntan, jag trodde till exempel inte att så många på högstadiet skulle hoppa in i den så fort. Just nu leder 9B före 7B på högstadiet och på mellanstadiet har 4A ledningen före 4B.

Vad händer nästa vecka?

Septembers poängjakt tar slut och de vinnande klasserna ska få sina priser. På onsdag ska jag och ett antal elever från mellanstadiet åka in till Thorildsplan för att vara med på ”Rastens dag”. Det är en dag för alla skolor som är med i en satsning på rörelse i skolan. Alla skolor ska ta med en lek var och tanken är att vi ska inspirera varandra och att eleverna ska kunna bli lekledare.

Mer om Rastens dag finns här:

https://pedagog.stockholm/kompetensutveckling/seminarier-evenemang/rastens-dag-2023/

Mer om satsningen på rörelse i skolan finns det här:

https://www.rf.se/rf-arbetar-med/aktuella-satsningar/rorelsesatsning-i-skolan

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren