Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Rastrapporten vecka 38

2023-09-21 / Jonatan Åhlund

Dart, en av många olika rastaktiviteter.

En gång i veckan tar Strandaren tempen på hur livet på rasten är. Här följer därför fem snabba frågor med vår skolgårdslärare Kevin.

Hur har veckans raster varit?
Det har inte varit någon poängjakt för mellan- och högstadiet, vilket har märkts i form av att det har varit färre elever från högstadiet som rört sig runt boden, men de kan ju ha varit på andra ställen så klart. I övrigt har det varit bra fart och mycket lek som vanligt.

Har det hänt något nytt?
Veckans utmaning! Den här veckan har det handlat om dart. Eleverna har fått tre pilar och målet har varit att få så hög totalpoäng som möjligt, det har varit populärt.

Poängjakten, hur gick det?
Det slutade med att 4A vann på mellanstadiet och att 9B tog hem det på högstadiet. 9B har redan fått sitt pris och 4A ska få sitt i morgon (fredag). Priset är pepparkakor till hela klassen.

Berätta om Rastens dag (en längre artikel kommer så småningom).
Under onsdagen var jag och fem elever från årskurs 4 och 5 i Rålambshovsparken och deltog i den andra upplagan av Rastens dag. Vi hade med oss aktiviteten ”Tre i rad”-stafett, men fick också testa på de andra skolornas aktiviteter. Det var en spännande dag.

Vad händer nästa vecka?
På måndag avslöjas nästa veckas ”Veckans utmaning”. I övrigt kommer de vanliga aktiviteterna att rulla på och förhoppningsvis är det många elever som kommer ut och är aktiva på rasten.

Regler och poäng.

Det är mycket viktigt att röra på sig.

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren