Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Rastrapporten vecka 6

2024-02-08 / Jonatan Åhlund

En gång i veckan tar Strandaren tempen på hur livet på rasten är. Här följer därför fem snabba frågor med vår skolgårdslärare Kevin.

Hur har veckans raster varit?

Det har varit kallt! Det är mycket is på skolgården och ganska stora ytor är sandade, men det har
fungerat rätt bra ändå. På grund av lite oförutsedda händelser förra veckan hann jag inte förbereda en ny utmaning den här veckan, så vi har fortsatt med Bottle flip. Det var populärt måndag och tisdag, men sen har det dött ut lite. Utmaningen behöver bytas varje vecka. Rekordet har för övrigt en elev i årskurs 3 på 4,72 sekunder och hen ska få sitt pris snart.

Tyresö basket har varit här i veckan, hur har det gått?

Det har varit kul! De har haft basketlektioner med årskurs 3 och 4 och de reaktioner jag har fått har varit positiva från både eleverna och idrottslärarna. Eleverna har nämnt att de har haft lite ont i
fingrarna, men det tyder ju på att lektionen varit intensiv och bra. Idrottslärarna har nämnt att de fått bra tips inför kommande lektioner, vilket ju också är bra.


Hur har det gått med Veckans lek på fältet?

Det har gått både bra och mindre bra. Vi har lekt ”Höken under vingarna” och eleverna på Fyren och Jollen (förskoleklass och årskurs 3, reds anm) har varit riktigt aktiva. Eleverna i årskurs 1 och 2 får inte gå till fältet då det ligger utanför deras gräns, vilket är tråkigt. Vi får se hur vi kan lösa det, det vore kul om ännu fler kunde vara med.

Vi har hört rykten om byggnationer runt Sjöboden. Kan du berätta mer?

Ja, det kan jag. Ambitionen är att det ska byggas en trall runt boden för att skapa utrymmen för att
spela, rita eller bara mysa lite på rasten. Vi återkommer med mer information när vi fått besked om
hur det blir.

Vad händer nästa vecka?

Min tanke är att Veckans lek ska vara skidskyttestafetter då skidskytte-VM har dragit igång.
Jag har inga matroser som jobbar i boden nästa vecka dock, så det kan bli knepigt att få till. I övrigt kommer basketen hit och kör sina sista pass och så blir det en ny utmaning.

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren