Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Superhjältarna i årskurs två

2021-11-23 / Gabriella Palmqvist och Filippa Emmoth

Så här ska en sann superhjälte se ut.

Eleverna i årskurs två har under några dagar jobbat med ett projekt om superhjältar.
Under projektdagarna har det jobbats med konst och kultur. Eleverna berättade att de har fått göra egna superhjältedräkter och sedan skriva en berättelse om sin egen superhjälte. 

Elerverna har också fått spela teater och fått ha annorlunda lektioner eftersom att de har jobbat så mycket med projektet. Arbetet med projektet har skett under varje lektion och rasterna har varit kortare än vanligt för det har varit mycket att göra klart.


Vi fick chansen att intervjua Julie i 2A som berättade om vad hon tyckte om projektet.
Under intervjun berättade hon att hon tyckte att det var jättekul och det roligaste var att göra superhjältedräkter och göra en berättelse till superhjälten. Julie berättade att hon hade fått dra en bit tyg för att få sin färg till dräkten och att hon hade fått manteln av sin lärare.

När Julie berättade om sin serie sa hon att den handlar om superhjälten Sara.
Sara hjälper till att stoppa mobbning genom att säga till  mobbare att det inte är okej att mobbas. Hon berättade också att Sara fick mobbaren att bli snäll igen och att allting slutade lyckligt.

Projektet, som finansieras genom statsbidraget Skapande skola, kommer att visas på öppet hus där eleverna i årskurs två kommer att få visa upp sina superhjältedräkter tillsammans berättelserna om superhjältarna. Eleverna har haft roligt  under tiden de har jobbat med projektet och är väldigt taggade på att få visa upp sina projektresultat.

  

Erica Löfgren, projektledare för blivande superhjältar.
Erica är redo för superhjälteuppdrag.
Superhjältedräkter.
Snygg superhjältedräkt.
Värdig att bäras av en riktigt superhjälte.

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren