Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Vid ett träd i skogens mitt

2018-10-02 / Jonatan Åhlund

Liten kontroll tittar fram. Den årliga orienteringsdagen är över, en smula kylslagen till en början, men solen tittade fram med tiden och kontrollerna hittades i rask takt. 

Sensommaren och hösten har sina kännetecken. Skolan börjar, löven skiftar färg – och det är orientering på idrotten. Den stora finalen är orienteringsdagen, då alla elever från årskurs 2 och hela vägen upp till 9:an ger sig ut i skogen och jagar stämplar. Starten gick tidigt på morgonen, med tonerna från ett par morgonpigga fåglars kvittrande och den bleka oktobersolens första strålar som smet igenom molnen som bakgrund, och det var full fart direkt. Över berg, mellan träd, och ibland i mer eller mindre blöta terränger rusade orienterarna fram, och för det mesta kom de tillbaka med stämpelkort fyllda av markeringar från hittade kontroller.

Orienteringsdagen är lite speciell för eleverna i årskurs 2 och 8. Det är nämligen tradition att de inleder dagen med att orientera tillsammans, så även i år. De åttor som Strandaren pratat med vittnade om att det gick vägen även den här gången. Skönt att höra, och bra jobbat! 

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren